Adem in Verbinding

In samenwerking met Simone van Vliet van Praktijk voor Rebalancing de workshop Adem in verbinding in Groningen.

In 2016 kwam ik op advies van een hoogsensitivieitscoach in aanraking met Rebalancing. Tot dat moment wist ik het bestaan er niet van en vond ik, nadat ik me enigszins in heb verdiept, allemaal wat vaag en wist ik niet zo goed wat ik van kon verwachten. Na een kijkje te hebben genomen op het Rebalancing platform sprak de energie van Simone mij aan en heb ik een kennismakingsgesprek geboekt bij haar in de praktijk.

En nu zijn we inmiddels bijna 7 jaar verder.

Simone heeft mij geleerd dat ik meer in mij lichaam kan zijn en dat het veilig is. Ik ben meer in verbinding met mijn gevoel, intuïtie en mezelf en daardoor minder aan het piekeren in mijn hoofd. Dit geeft zoveel ruimte, rust en vrijheid en daar ben ik haar tot op de dag van vandaag ontzettend dankbaar voor.

Gedurende de jaren is er een vriendschap ontstaan en heeft Simone ook kennis gemaakt met mijn manier van werken. We spraken de wens naar elkaar uit om onze krachten te bundelen en meer mensen in contact te brengen met hun eigenheid, speelsheid en diepe gevoelens in zichzelf.

De combinatie van lichaamswerk door middel van je adem met systemisch werk heeft geresulteerd in deze prachtige trainingsdag waar je “opnieuw” in verbinding komt met jezelf.

Een korte impressie hoe de dag eruit zal zien:

In de ochtend gaan we aan de slag met een introductie in lichaamswerk, met name met aandacht voor jouw adem. Hoe adem jij? Beweegt je buik mee als je ademt? Waar zit je ademhaling? Herken je het gevoel, dat je geen lucht/adem kunt krijgen?

Adem kan een hulpmiddel zijn om uit je hoofd, bij je gevoel en meer in je lichaam te komen.

Je leert om je bewust te zijn van jouw ademhalingen en dit herstelt de verbinding tussen jouw geest en je lichaam. Doordat je meer bewust bent van de wijze waarop je jezelf voorziet van adem kun je je ademhaling ook als hulpmiddel inzetten in verschillende situaties.

Ben jij iemand die steeds ronddraaiende gedachten in je hoofd heeft en lukt het je niet om dit te doorbreken. Wil jij ontdekken hoe jij ademt en hoe je dit zou kunnen veranderen zodat je meer in je lichaam kunt zijn en rust, ruimte en vertrouwen ervaart. Dan is deze training écht iets voor jou.

Door je te focussen op je ademhaling, ontdek je wat er in je leeft en je ontdekt de diepe kracht in jezelf waardoor je weer meer plezier, speelsheid en vreugde in je leven toe kan laten.

In het middaggedeelte gaan we aan de slag met Systemische Opstellingen.

Nadat in het ochtendprogramma je in verbinding bent gekomen met je adem, kan het zijn dat er bepaalde gevoelens, emoties of vragen naar boven zijn gekomen. Deze kunnen we gaan opstellen waardoor je op een andere manier inzichten kunt krijgen in wat er bij jou op dit moment speelt.

Systemisch werk en opstellingenwerk houdt zich bezig met dynamieken in systemen en is een mogelijkheid om meer helderheid te krijgen in de (vaak ook onbewuste) belemmerende overtuigingen en patronen. Door systemisch te kijken naar je patroon of vraag opent zich een onderliggende waarheid die ruimte, inzicht en nieuwe mogelijkheden brengt.

Een opstelling maakt het tot dan toe onzichtbare zichtbaar zowel voor de vraagsteller als andere aanwezigen.

Deze inzichten geven duidelijkheid en bewustwording waarna jij de keuze kunt maken of je dit wel of niet wilt veranderen. Zo ja dan krijg je enkele tips en tools mee om dit op een andere manier te kunnen doen.

Je hoeft er niets voor te kunnen, het enige wat je daarvoor nodig hebt is een open houding en een goede dosis nieuwsgierigheid.

Praktische informatie:

Het is een geheel verzorgde dag, inclusief een heerlijk gezonde lunch, versnaperingen, koffie en thee.

Aangezien dit een pilot betreft bieden we dit aan voor slechts €147,-

Heb je interesse of heb je vragen mail, bel of app gerust.

We zien je graag!

Je kunt je aanmelden door een mail te sturen naar marielle@praktijkdezielswijze.nl of doormiddel van het Contact formulier.