Opstellingen

Opstellingenmiddag

Systemische werk -opstellingenwerk -houdt zich bezig met dynamieken in systemen en is een methode om meer helderheid te krijgen in de (ook vaak onbewuste) belemmerde overtuigingen en patronen. Door systemisch te kijken naar je patroon of vraag opent zich een onderliggende waarheid die ruimte, inzicht en nieuwe mogelijkheden brengt.  Hoe kun je dit nu zien, ons leven speelt zich af in systemen? Je gezin van herkomst en je familie een systeem, maar ook de organisatie waar je werkzaam bent of de sportvereniging waar je lid van bent. 
Symptomen zoals bijv. moeilijk je grenzen kunnen aangeven, of het hebben van een groot verantwoordelijkheidsgevoel worden veroorzaakt door dynamieken in familiesystemen. Dit alles speelt op onbewust niveau, je bent je dit niet bewust. 

Door een vraagstuk op te stellen ga je zien hoe familiebanden en systemen waar je deel van uitmaakt jou beïnvloeden en hoe je daar je eigen weg in kunt gaan. Een opstelling maakt het tot dan toe onzichtbare zichtbaar en daarin ligt een grote transformerende kracht, zowel voor de vraagsteller als de andere aanwezigen. Het enige wat je daarvoor nodig hebt is een open houding en een gezonde dosis nieuwsgierigheid.

In samenwerking met Grietje Tangenberg van Compassie Coaching en Training begeleid ik één keer per maand een opstellingenmiddag in Groningen. We werken iedere keer aan de hand van een bepaald thema.

Heb je vragen rond een bepaald thema en wil je hier graag eens naar kijken dan nodigen we je van harte uit deel te nemen. De locatie is Edanz in Groningen .

Ook als je geen vraag wilt inbrengen en wel benieuwd bent wat familieopstellingen voor je kunnen betekenen, dan ben je van harte welkom als representant. Onze ervaring is dat het deelnemen als representant je ook waardevolle inzichten kunnen opleveren.

Sinds het voorjaar van 2022 faciliteer ik op uitnodiging opstellingendagen voor besloten groepen. Dit is een geheel verzorgde dag inclusief een heerlijke lunch en een telefonisch na(zorg)gesprek van 35 minuten. Dit kan in Groningen maar ook op locatie elders in het land behoort tot de mogelijkheden.

In het pull down menu vind je een aantal ervaringen van deelnemers die onlangs hebben deelgenomen aan zo’n dag.

Wil je hier meer over weten, neem dan gerust vrijblijvend contact op.

.