Persoonlijke ervaringen

Ervaringen

De rode draad in mijn leven is dat ik veel heb gezien en meegemaakt. Deze ervaringen hebben mij veel gebracht en verrijken mijn leven. Niets is vreemd, alles mag er zijn en ik kan als de beste afstemmen. Ik ben betrokken en oprecht geïnteresseerd in jou.

Al op jonge leeftijd, 17 jaar, werd ik tijdens mijn opleiding tot verpleegkundige in het ziekenhuis veelvuldig geconfronteerd met allerlei leed. De scheidslijn tussen leven en dood was heel dun en ik zag veel verdriet en pijn.
Ook zag ik veel gebeuren: ernstig zieke jonge mensen met zoveel toekomstdromen en nu al bezig met het afhechten van het leven, iets waar ik nog niet zo goed raad mee wist. 
Ik hoorde collega’s vaak een waardeoordeel uitspreken over gedrag van mensen in bepaalde situaties. Ik had het hier als jong volwassene moeilijk mee. Ik vroeg mij af hoe je nu zomaar een mening kunt geven terwijl je niet weet wat de achterliggende reden is.

Het stellen van vragen zoals: Waar komt zij vandaan? Wat heeft zij meegemaakt? Wat maakt dat zij deze keuze heeft gemaakt? Op basis van welke overtuigingen en normen en waarden? Helpen mij met een open blik te kijken en op zoek te gaan naar antwoorden. Waardoor ik mij kan inleven in de situatie van de ander. Dit creëert begrip en houd me weg van het oordeel. Dit helpt mij om gemakkelijker in verbinding te kunnen zijn met mezelf en de ander. 

Ik ben er van overtuigd dat iedere individu in de kern oké is; zelfverzekerd, veilig, liefdevol en onbevangen. Door normen en waarden die je vanuit de opvoeding hebt meegekregen en gebeurtenissen die hebben plaatsgevonden gedurende je leven, word je gevormd en maak je bepaalde keuzes. Deze zijn niet goed of fout, je hebt op dat moment de best mogelijke keuze gemaakt.

Mijn interesse in de mens en het op zoek gaan naar wat er onder de oppervlakte speelt was toen al sterk aanwezig. Ik denk dat hier het eerste zaadje is geplant voor mijn huidige praktijk. 

Gedurende de afgelopen 30 jaar heb ik in mijn werk als verpleegkundige veel gezien en meegemaakt, ervaringen draag ik naast mijn persoonlijke ervaringen allemaal mee in mijn rugzak. Deze gebruik ik in mijn begeleiding samen met de kennis en vaardigheden die ik heb opgedaan door de opleidingen, trainingen en cursussen die ik volgde. Naast de goede theoretische basis heb ik de opleidingen ook daadwerkelijk doorleefd. Hierdoor kan ik open en vrij werken met het proces van de ander.

Wil je graag weten welke opleidingen en trainingen ik heb gevolgd, dan verwijs ik je graag naar mijn LinkedIn profiel.
Gedurende de 5 jaar dat ik werkzaam ben in mijn eigen praktijk heb ik met gebruik van alle tools een eigen methode ontwikkeld waarbij mijn intuïtie de basis is.