Zielsprikkels (blogs)

Met mijn Ziel(s)prikkels wil ik je graag inspireren en prikkelen.

Verhalen vanuit mijn praktijk waarmee je inzicht kunt krijgen in mijn manier van werken. Sommige onderwerpen die ik beschrijf zijn moeilijk bespreekbaar en begeven zich in de taboesfeer. Ik voel de noodzaak en een innerlijke drive om onderwerpen als deze uit de schaduw in het licht te zetten.

Mijn doel is meer begrip en erkenning teweeg te brengen voor de betreffende thema’s en je een hart onder de riem te steken wanneer jij je op dit moment in een vergelijkbare situatie bevindt.

Het is mijn grootste wens dat alles er mag zijn en dat er vanuit liefde, verbinding en een open mind -en niet vanuit een oordeel- gekeken wordt naar gebeurtenissen, situaties en gedrag. Open staan voor andere invalshoeken, belevingen en keuzes geeft ruimte en een verruiming van je blik.

Wanneer het oordeel en onbegrip plaats kan maken voor begrip en respect zal er een liefdevoller en verdraagzamere situatie ontstaan. Ik ben er van overtuigd dat dit de wereld een stukje mooier zal maken. Laat mijn bijdrage een druppeltje op de gloeiende plaat zijn. Als is er maar één persoon die meer begrip en respect ervaart doordat ik mijn verhalen heb gedeeld dan heb ik mijn doel al bereikt.

Sommige onderwerpen zullen je wellicht raken, misschien heb je een soortgelijke situatie meegemaakt en voel je herkenning.
Het is niet mijn bedoeling om te kwetsen, of de pijn en het verdriet weer op te rakelen. Mijn intentie is oprecht om naast je te prikkelen ook( h)erkenning en verzachting te realiseren. Ik hoop vanuit de grond van mijn hart dat het jou erkenning en steun mag geven.

Heb je naar aanleiding van mijn verhalen de behoefte om jouw ervaring of mening met mij te delen, of wil je ermee aan het werk en lukt dit niet alleen, voel je vrij om contact met mij op te nemen.